Παρουσίαση Βιβλίου: Γραφές στην Κλημακτήριο



«Μες στη φαντασία υπάρχει τόση αλήθεια όση, συχνά, λείπει από την πραγματική ζωή»
Το βιβλίο της Αγνής Μεταξά-Γρυπάρη παρουσίασε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άνοιξης «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» σε μια γεμάτη ευαισθησία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Λύκειο της Άνοιξης.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Σπύρος Σπηλιώτης, ενώ ο κ. Διονύσης Βίτσος, διευθυντής των εκδόσεων ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ανέλυσε από λογοτεχνική και κοινωνιολογική άποψη την αξία της συγκεκριμένης γραφής, παρουσιάζοντας το γεμάτο τρυφερότητα, βαθύ χιούμορ, αλλά και αφοπλιστική ειλικρίνεια και οξυδέρκεια βιβλίο.
Την εκδήλωσε πλαισίωσε η ηθοποιός Αργυρώ Τσιώτου η οποία απέδωσε με έντονα εκφραστικό και παραστατικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο. Επίσης, ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Μαούτσος ερμήνευσε με εξαιρετική δεξιοτεχνία κλασικά κομμάτια, ενώ η Ελπίδα Μεταξά μας έφερε μνήμες από τη νοσταλγική εποχή της δεκαετίας του ΄60, με την ερμηνεία ενός τραγουδιού του Αττικ.
«Γραφές στην κλιμακτήριο», λοιπόν, για να «αφήσουμε» τη γυναίκα «να μιλήσει για όσα την ταλανίζουν –ανεκπλήρωτους έρωτες και χαμένες ευκαιρίες, απώλειες και αποχωρισμούς, εμμονή με τη νεότητα και καθήλωση στα μεγαλεία του παρελθόντος- αλλά και όσα μπορούν να δρομολογήσουν μέσα στις νέες αρχές και πρωτόγνωρες ικανοποιήσεις».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε η καταλυτική δράση του πολιτισμού στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της μείωσης της αποξένωσης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής του νέου Δήμου Διονύσου.
Παρέστησαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Άνοιξης Γιάννης Νικητόπουλος, ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Παναγιώτης Βοριάς, ο Αντιδήμαρχος Άνοιξης Γιώργος Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνοιξης Γιώργος Ζυγούνας, δημοτικοί σύμβουλοι από την Άνοιξη και τους γύρω Δήμους, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου, που απόλαυσε την ωραία αυτή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: