«Από τον Κέκροπα και τον Θησέα μέχρι το παλιό Μπογιάτι και την Άνοιξη»

Ο Δήμος Άνοιξης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», εκδηλώνοντας για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσέφεραν στους δημότες τους και όχι μόνον, μία βραδιά λογοτεχνικού, ιδιαίτερα δε ιστορικού περιεχομένου, παρουσιάζοντας το βιβλίο του εκπαιδευτικού και κατοίκου της, κ. Γεωργίου Κ. Παπαγεωργίου, με τον τίτλο «από τον Κέκροπα και τον Θησέα μέχρι το παλιό Μπογιάτι και την Άνοιξη», που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια αποτύπωσης της ιστορίας της Άνοιξης και του ευρύτερου χώρου της αλλά και της κοινωνίας της, από τα πολύ παλαιά χρόνια μέχρι σήμερα.
Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 16η Οκτωβρίου 2009 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Λυκείου της Άνοιξης, μπροστά σε ένα πυκνό και εκλεκτό ακροατήριο, και υπήρξε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο θα αναφέρεται η ευρύτερη περιοχή για πολύ καιρό.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την ξεχωριστή προσωπικότητα των Γραμμάτων και των Τεχνών, τον κριτικό θεάτρου, φιλόλογο και Πανεπιστημιακό Καθηγητή Θεατρολογίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, που προσφέρθηκε ευγενικά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρεσβύτεροι του ιερού της Άνοιξης π. Ιωακείμ Αμπαρτζίδης και π. Χρήστος Φιφλής, ο Δήμαρχος Άνοιξης κ. Γιάννης Νικητόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κόκκαλης και Σάκης Τιτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνοιξης κ. Γιώργος Ζυγούνας, σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Άνοιξης, Πανεπιστημιακοί και Εκπαιδευτικοί δάσκαλοι καθώς και πλήθος εκλεκτού ακροατηρίου από κατοίκους και φίλους της Άνοιξης.
Ο συγγραφέας, δάσκαλος στο σχολείο της Άνοιξης για πολλά χρόνια, έβαλε στόχο ζωής, τη συγκέντρωση, όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών, που έχουν σχέση με την Ιστορία της και με θαυμαστή δεξιότητα και πολύ κέφι, κατόρθωσε, με τη βοήθεια των παλαιών ανοιξιωτών, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που βρέθηκε μπροστά του, να συγκεντρώσει τα ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της περιοχής. Πέτυχε επίσης, να παραδώσει ολοκληρωμένη την ιστορία της Άνοιξης και να διασώσει στοιχεία και ντοκουμέντα, που διαφορετικά δε θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: